• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

ALFA BİOENERJİ ŞİFA TERAPİSİ

SİNEM ŞULE ŞEKEROĞLU

Linkler
İLETİŞİM
Site Haritası

GENEL



HAYATIN KAYNAĞI


Hayatın Kaynağı'nı 2002 ya da 2003 yılında okumuştum sanırım..
Gerek yazar Ayn Rand'ın tarzı gerek kitaplarındaki baş karakterlerin tarzını kendime yakın bulduğumdan kitaplarından felsefesinden etkilenmişimdir...

Yazar Ayn Rand , tüm felsefi görüşlerin ve tüm ahlak öğretilerin kendisine ters düştüğünü düşünerek kendi kurduğu tamamen bağımsız ve özgün fikirlerini içeren "objektivizm" akımını savunmuştur..

Kitap "yaratıcı insanı motive eden başarma arzusudur, başkalarını yenme arzusu değil" felsefesi üzerine yazılmıştır..

Baş kahraman bir mimardır..
Kendi fikilerine , ideallerine güçlü bir biçimde bağlı, hiçbir müdahale ile bunlardan ödün vermeyen, hiç kimsenin bir başkasının tarzını herhangi bir alanda özellikle mimaride kopya etmemesi gerektiğini düşünen bir mimar..

Romanda çevresindeki karakterler, iş yapabilmesi para ve ün kazanabilmesi için o dönemdeki mimariyi taklit etmesi ve istenenleri yapması gerektiğini ,başka türlü ilerleyemeyeceğini , iş alamayacağını para kazanamayacağını söylerler ve ondan değerlerinden feragat etmesini talep ederler ama o kararlılığını sürdürür..
Çizimlerinden özgün tarzından vazgeçmez..

Güzel akıcı bir dille yazılmış bir kitap..


Kitaptan bazı alıntılar:

"Bu doğru mu? diye sormuyorlar. Başkaları bunu doğru buluyor mu diye soruyorlar.. Kendilerini sorgulamak için değil, tekrarlamak için"

"Aptallıktan yapılan kötülüğü anlarım,cehaletten yapılan kötülüğü anlarım. Ama bilerek yapılan kötülüğü anlamam mümkün değil"

"Hayır diye düşündü.Hiçbir şeye pişman değilim.Kaybettiğim şeyler oldu, ama soru sormuyorum, çünkü var olanları sevdim. Boşluk anlarını bile, cevapsız kalanları bile.."

"Sevgili oğlum, kim yaptıracak sana o binaları ? 
  Mesele orada değil. Mesele beni kimin engeleyeceğinde.."

"Neden bize sürekli istediğin şeyi yapmak kolaydır ve kötüdür diye öğretiyorlar? Neden kendimizi disipline almamız, kendimizi tutmamız gerektiğini söylüyorlar? Oysa istediğimiz şeyi yapmak dünyanın en zor şeyi. Çok büyük cesaret istiyor. Yani gerçekten istediğimiz şeyi yapmak, yapabilmek..."

"Ben hiçbir şeyin simgesi olmak istemiyorum. Ben yalnızca benim.."

"İyi yürekli olmak.
Birinci emir bu.Belki de tek emir bu...İyi yürekli olmalıyız..
Çevremizdeki herkese karşı. Kabul etmeli ve bağışlamalıyız. Hepimizde bağışlanacak çok şey var. Her şeyi sevmeyi öğrenirsen ,en aşağıdakileri, en yoksunları,en kötüleri sevmeyi öğrenirsen, senin içindeki en kötü şeyler de sevilecek demektir.
O zaman evrensel bir eşitliğe ulaşırız. Kardeşliğin büyük huzuruna, yeni bir dünyaya.. Çok güzel bir yeni dünyaya..."


Sevgiyle
Şule




Saat
ŞİFACININ GÖZÜNDEN