• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

ALFA BİOENERJİ ŞİFA TERAPİSİ

SİNEM ŞULE ŞEKEROĞLU

Linkler
İLETİŞİM
Site Haritası

BEYİN DALGALARI VE AŞK PROJESİ


AŞK PROJESİ

Hayatınızdaki en büyük aşk/sevgi hikayesinin bir nesneye dönüştüğünü düşünün..
Sadece sizde olabilecek bir vazo, lamba ya da kase. Başkasında olması imkansız, çünkü o nesne  sizin bireysel aşk hikayeniz...

İnsanların aşık olduklarında, birini sevdiklerinde hissettikleri ve bu hisler aracılığıyla nesneleri dönüştürebildiğini gösteren bir tasarım, bilim ve teknoloji projesi...

Proje, uzun yaşam döngülerini cesaretlendirecek, derin duygusal bir çalışmayla sürdürülebilir tasarımı biraraya getirecek bireysel hikayeler taşıyan benzersiz ürünlerin varolacağı bir gelecek öneriyor.
Bu karmaşık proje multidisipliner bir çalışma grubu sayesinde mümkün olmuş.
Özellikle, son kullanıcıyı üretim sürecine dahil eden bu proje; aynı zamanda hem interaktif dijital teknolojiyi demokratikleştirme hedefinde hem de teknolojinin üzerindeki sır perdesini kaldırmak istiyor.

Projeyi Estudio Guto Requena 2 adımda anlatıyor:
 1. Adım:
 Katılımcılara bağlanan sensörler, onlar kendi aşk/sevgi hikayerini betimlerken güç algılanan tepkilerini okuyor. Katılımcılar konuştukça onların değişen duyguları özel olarak geliştirilmiş bir yazılıma ulaştırılıyor. Grasshopper'da yaratılan bir grafik arayüz ile bu veriler 3D yazıcı kullanılarak üretilecek günlük nesneleri şekillendiriyorlar
Nasıl?
Farklı sensörlerle yapılan testler sonucunda, 3 sensör tipi seçilmiş. Biri beyin aktivitelerini, biri kalp atış hızını okuyor, diğeri ise ses sensörü.
Hikaye anlatımı sırasında, fiziksel ve duygusal verileri toplamak için üçü de katılımcıya bağlanıyor. Ve duygularını daha rahat ifade edebilmeleri ve daha doğru veriler toplanabilmesi için katılımcılar izole ediliyor.

D3 tarafından, sensörlerle toplanan bilgi katılımcının duygusal durumlarını gerçek zamanlı görselleştirmeye izin veren ve farklı girdileri bir dile dönüştüren bir arayüz geliştirilmiş. Bu veriler daha sonra, üç boyutlu objeleri modellemesi için geliştirilmiş Grasshopper parametrik yazılımına gönderiliyor.
Bu modelleme, sensörlerden elde edilen verilerin grafik arayüzündeki benzersiz parçacıkların oluşturduğu sistemin işlenmesini sağlıyor.
Ses sensörü parçacıkların hızından sorumluyken, kalp hızı kalınlıktan, beyin dalgaları ise parçacıkların birbirini itmeleri veya çekmelerinden sorumlu.
Son ürünün işlevsel bir nesneye dönüşmesi için; tasarım sürecinde parçacıkların akışı, tasarlanmış bir kuvvetler tablosuyla kontrol ediliyor. Bu deneyin ilk sürümünde 3 farklı nesne üretiliyor: vazo, lamba ve meyve kasesi.

Sonunda, ekranda görselleştiriliyor, 3D yazıcıya gönderiliyor ve ABS, poliamit, cam, seramik veya metal gibi farklı malzemelerle üretiliyor.
Her ürün benzersiz ve katılımcının en samimi duygularından oluşuyor.
(arkitera.com dan  ALINTIDIR)
Saat
ŞİFACININ GÖZÜNDEN