• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

ALFA BİOENERJİ ŞİFA TERAPİSİ

SİNEM ŞULE ŞEKEROĞLU

Linkler
İLETİŞİM
Site Haritası

YIN YANG DENGESİ



YIN YANG DENGESİ
Akupunktur felsefesine göre bütün organlar ve onlara ait olan enerji kanalları “yin” ve “yang” enerji meridyenlerinin hakimiyeti altındadır. Ancak, “yin” ve “yang” sembolünde de olduğu gibi, “yin” organlarında “yang”ın, “yang” organlarında da “yin”in özelliğinden mutlaka az bir özellik sürekli vardır. Bu aynı zamanda, yin organlarında yang özelliğinden, yan organlarında da yin özelliğinden bir özelliğin bulunduğu anlamına da gelmektedir. Bir organda biri ağırlıklı olmak üzere iki grubun da var olmasını şöyle bir örneklemeyle biraz daha somutlaştırmaya çalışalım.
Aynı ailenin iki çocuğundan biri daha çok anneye, biri daha çok babaya benzese de, anneye benzeyen çocuk babayı da andırmakta, babaya benzeyen çocuk anneyi de andırmaktadır. Çünkü aslında o çocukta hem annenin hem de babanın genleri vardır.
Fakat birinde annenin genleri diğerinde babanın genleri ağır basmıştır. “Yin” ve “yang” organlarını sınıflandırırken de bu mantıkla kategorize etmek gerekir. “Yang” enerji meridyenine bağlı organlar:
Bu organ (veya meridyenlerin) adlarına “çalışan organlar” da denilebilir.
Bunlar altı ana gruba ayrılır:
1- Kalın bağırsak
2- Mide
3- Üç ısıtıcı organ
4- İncebağırsak
5- Safra kesesi
6- İdrar kesesi
“Yin” enerji meridyenine bağlı organlar:
Bu organların adlarına da “salgı organları” denilebiliyor.
Bu altı ana organ veya meridyen de şunlardır:
1- Karaciğer
2- Böbrek
3- Kalp
4- Akciğer
5- Dalak- Pankreas
6- Dolaşım-seks Hayat enerjisi,
organlarda ve onlara ait olan meridyenler üzerinde, 24 saat ritmik bir şekilde sürekli olarak dolaşır. Her meridyen iki saatte kat edilir, yani tamamlanır.
Bu iki saat içersinde hem organ hem de aynı adı taşıyan enerji kanalı en aktif durumdadır. Bu enerji dolaşımı esnasında iki “yang” meridyenini, iki “yin” meridyeni takip eder.
Tabi bu dolaşımın devamı, bir enerji kanalının son noktası ile ondan sonraki enerji kanalının ilk noktası birbirlerine bağlı olduğu için, akış hiç aksamadan sürüp gider. (Alıntıdır)
Saat
ŞİFACININ GÖZÜNDEN